Opublikowano Dodaj komentarz

Podgrzewacz wody do restauracji

Nagrzewacze wody wykorzystywane w barze powinny posiadać znacznie większą wydajność ciepłej wody niż te stosowane w budynkach mieszkalnych. W miejscach takich ważne jest przede wszystkim nagrzanie dużej ilości wody w minimalnym czasie. Pojemnościowe ogrzewacze Junkers model S posiadają własny palnik i podgrzewają wodę bezpośrednio w zbiorniku. Gwarantują szybki dostęp do c.w.u. i umożliwiają użytkowanie jej w kilku punktach w tym samym czasie. Oferowane są w wersji pionowej o pojemności 115, 155 oraz 195 litrów. Powinny być montowane we wnętrzu o odpowiedniej kubaturze ze sprawną wentylacją. Do pomieszczeń o słabej wentylacji przeznaczone są ogrzewacze Junkers CelsiusSTAR lub Celsius PUR o efektywności kolejno 42 oraz 50 kilowatów. Posiadają one zamkniętą komorę spalania dzięki czemu mogą być zabudowane w szafce. Ponadto CelsiusPUR funkcjonuje jako urządzenie kondensacyjne co jest związane z większymi oszczędnościami gazu. Urządzenia te wytwarzają c.w.u. w sposób nieprzerwany w miarę przepływu wody. Sensor temperatury wysyła informację o wielkości przepływu a pozostałe czujniki zapewniają monitoring temperatury na wejściu oraz wyjściu.Objętościowe czy przepływowe podgrzewacze wody gazowe Junkers o wysokiej wydajności gwarantują komfort ciepłej wody w każdym punkcie usługowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *